logo-right

Архив / Новини от България

24.02.2015

Голяма сделка с участието на развоен център в България

Дъщерна компания на германския гигант “Bosch” купи немски софтуерен разработчик, като в основата на сделката е развойното звено на разработчика в София. В местния център работят по-голямата част от експертите по софтуерни решения на компанията, която постепенно разширява дейността си.

Така, поредната сделка в сферата на софтуерните технологии е още едно доказателство за професионализма на българските експерти, високо ценени от световната IT индустрия.

(Източник: в-к Капитал)

10.02.2015

Финансиране на проекти по програма „Хоризонт 2020“ на ЕС

Най-голямата европейската програма „Хоризонт 2020“, чийто бюджет е почти 80 млрд. евро, дава възможност на българските IT компании и организации да реализират своите идеи, като участват в стартиралия през месец ноември нов кръг на кандидатстване.

Проектите трябва да са в областите „Информационни и комуникационни технологии“ или „Сътрудничество между ЕС и Бразилия“, като крайните срокове за представяне на идеите са съответно 14 и 21 април 2015 г., а финансирането е в размер на приблизително 570 млн. евро.

Програмата предоставя възможност за развитие на иновативните предложения, като същевременно поставя високи критерии за участие, което гарантира повишаване на конкурентоспособността и качеството на проектите.  

 (Източник: в-к Капитал)

02.02.2015

Поредна Българска компания разширява производството си

Голяма българска компания ще увеличи производството си на бои, лакове, мазилки и смоли, като се очаква до края на март месец да се увеличи и броят на служителите в предприятието.

Така, производителят е поредният пример за затвърждаване на тенденцията за подобряване на бизнес климата в България, което ще доведе до стабилизиране на икономиката и увеличаване на инвестиционния потенциал на страната.

 (Източник: в-к Капитал)

23.01.2015

Голяма американска компания изгражда втория си завод в България

Американска компания за производство на сензори за автомобилната индустрия и домашната електроника ще инвестира 40 млн. евро в изграждането на нов завод в „Тракия икономическа зона“ край Пловдив.

Предвижда се наемането на общо 3200 служители, като заводът в България ще е единствено европейско представителство на американската компания и втори по големина завод на групата в световен мащаб. Така, България се очертава като основен европейски център на развитие на сензорната технология, която се разраства с бързи темпове.

(Източник: в-к Капитал)

19.01.2015

Българско предприятие с нова инвестиция от почти 4 млн. лв.

Голям български производител на капачки инвестира 3.7 млн. лв. в увеличаване на персонала и производството на нов вид капачки, като половината от средствата са предоставени по европейската програма „Конкурентоспособност“. Дружеството изнася по-голямата част от продукцията си в над 50 страни включително Германия, Франция, Австралия и страни от Южна Америка.

Очакванията са както за наемане на нови служители в компанията, с което да се подобри заетостта в региона, така и за повишаване на производството. Тази инвестиция е ясен пример за възможностите, които предоставят европейските програми на българските предприятия.

(Източник: в-к Капитал)