logo-right

Архив / Новини от България

02.02.2015

Поредна Българска компания разширява производството си

Голяма българска компания ще увеличи производството си на бои, лакове, мазилки и смоли, като се очаква до края на март месец да се увеличи и броят на служителите в предприятието.

Така, производителят е поредният пример за затвърждаване на тенденцията за подобряване на бизнес климата в България, което ще доведе до стабилизиране на икономиката и увеличаване на инвестиционния потенциал на страната.

 (Източник: в-к Капитал)

23.01.2015

Голяма американска компания изгражда втория си завод в България

Американска компания за производство на сензори за автомобилната индустрия и домашната електроника ще инвестира 40 млн. евро в изграждането на нов завод в „Тракия икономическа зона“ край Пловдив.

Предвижда се наемането на общо 3200 служители, като заводът в България ще е единствено европейско представителство на американската компания и втори по големина завод на групата в световен мащаб. Така, България се очертава като основен европейски център на развитие на сензорната технология, която се разраства с бързи темпове.

(Източник: в-к Капитал)

19.01.2015

Българско предприятие с нова инвестиция от почти 4 млн. лв.

Голям български производител на капачки инвестира 3.7 млн. лв. в увеличаване на персонала и производството на нов вид капачки, като половината от средствата са предоставени по европейската програма „Конкурентоспособност“. Дружеството изнася по-голямата част от продукцията си в над 50 страни включително Германия, Франция, Австралия и страни от Южна Америка.

Очакванията са както за наемане на нови служители в компанията, с което да се подобри заетостта в региона, така и за повишаване на производството. Тази инвестиция е ясен пример за възможностите, които предоставят европейските програми на българските предприятия.

(Източник: в-к Капитал)

14.01.2015

Нови възможности за биопроизводителите

След тригодишни проучвания Европейският фонд за социално развитие финансира проект на нова организация, която ще предлага доставки на хранителни продукти от биопроизводители и малки ферми до клиенти в София, като основното условие е доставката да става до 24 часа след направена поръчка.

Основната цел е подпомагането на местния бизнес и популяризирането на здравословното хранене. Това от своя страна ще се отрази положително както върху малките български производители, така е върху местното земеделие като цяло.

(Източник: в-к Капитал)

09.01.2015

IT индустрията продължава възхода си и през 2015

След като 2014 г. се очерта като изключително успешна за IT бизнеса в България, прогнозите за 2015 г. са още по-оптимистични.

Очакванията на софтуерните дружества са насочени както към растеж на приходите, така и към увеличаване на работните места, като и през тази година експанзията на големите компании ще се развива с бурни темпове.

(Източник: в-к Капитал)