logo-right

Архив / Новини от България

27.11.2014

"Аурубис България" откри трета пречиствателна станция

"Аурубис България" откри нова пречиствателна станция за отпадните води край територията на медодобивното производство край Пирдоп, с което заводът стана един от малкото с три пречиствателни станции в страната.

Инвестицията в размер на 6.3 млн. евро е част от инвестиционната програма на компанията, като целта е, чрез изграждането на станцията не само да се намали замърсяването в района, но и пречистената вода да се използва отново, което да засили екологичния ефект на съоръжението и да допринесе за опазване на околната среда.

Този пример показва, как повторното разрастване на минния сектор в България може да върви ръка за ръка с устойчиво социално и стопанско развитие.

(Източник: в-к Капитал)

17.11.2014

Броят на сделките с недвижими имоти расте

Близо 40 000 е броят на сделките с апартаменти и къщи за деветмесечието на годината, като общата им стойност възлиза на 2 млрд. лв., с което жилищният сегмент се нарежда на първо място на пазара на недвижими имоти.

Стабилността на пазара, както и различните възможности за финансиране от банките се оказват решаващи и дават основание да се очаква пазарът да става все по-динамичен.

(Източник: в-к Капитал)

12.11.2014

Инвеститорският интерес към иновативните компании в България се засилва

През последната година ясно се забелязва засилен интерес от страна на чужди инвеститори към иновативните компании в България. Интересът идва от стратегически инвеститори, според които, за да има успешни сделки, трябва да се стимулира средата за предприемачество.

Големите имена от бранша споделят, че едни от най-перспективните сектори към момента са секторите на IT услугите и експортно ориентираните индустрии, като очакванията са при провеждане на експанзивна политика от страна на компаниите да се постигнат високи печалби и нови възможности за финансиране.

(Източник: в-к Капитал)

11.11.2014

Чужди инвеститори се ориентират към имотния пазар в България

Интересът на чуждестранните инвеститори към имотния пазар в Европа нараства, като търсенето на първокласни продукти вече се разпростира не само в Западна, но и в Източна Европа. Потенциалът, който инвеститорите отчитат, се забелязва както в имоти, които могат да бъдат отдавани под наем, така и в тези, които могат да бъдат обявени за продажба.

Като основни предимства на България се очертават ниските разходи, качественото строителство, добрата доходност и възможността за растеж в сектора, но и факта, че България е една от водещите аутсорсинг дестинации за Европа.

(Източник: в-к Капитал)

03.11.2014

Нов логистичен център отваря врати край Нови хан

Швейцарската компания Trisa открива първото си чуждестранно дружество, чийто логистичен парк ще бъде готов до юни 2015 г., като инвестицията на този етап на проекта възлиза на сумата от 6 млн. лв.

Към момента основната цел на логистичната база на компанията в България е износът на продукция за Източна Европа, което ще улесни експанзията на източноевропейските пазари.

Очакванията са компанията да разшири дейността си в България поетапно, като центърът в страната се превърне не само в доставчик, но и в производител на продукти за устна хигиена за цяла Източна Европа.

(Източник: в-к Капитал)