logo-right

Архив / Новини от България

11.11.2014

Чужди инвеститори се ориентират към имотния пазар в България

Интересът на чуждестранните инвеститори към имотния пазар в Европа нараства, като търсенето на първокласни продукти вече се разпростира не само в Западна, но и в Източна Европа. Потенциалът, който инвеститорите отчитат, се забелязва както в имоти, които могат да бъдат отдавани под наем, така и в тези, които могат да бъдат обявени за продажба.

Като основни предимства на България се очертават ниските разходи, качественото строителство, добрата доходност и възможността за растеж в сектора, но и факта, че България е една от водещите аутсорсинг дестинации за Европа.

(Източник: в-к Капитал)

03.11.2014

Нов логистичен център отваря врати край Нови хан

Швейцарската компания Trisa открива първото си чуждестранно дружество, чийто логистичен парк ще бъде готов до юни 2015 г., като инвестицията на този етап на проекта възлиза на сумата от 6 млн. лв.

Към момента основната цел на логистичната база на компанията в България е износът на продукция за Източна Европа, което ще улесни експанзията на източноевропейските пазари.

Очакванията са компанията да разшири дейността си в България поетапно, като центърът в страната се превърне не само в доставчик, но и в производител на продукти за устна хигиена за цяла Източна Европа.

(Източник: в-к Капитал)

29.10.2014

Българска софтуерна компания е продадена за 265.5 млн. долара

Българската софтуерна компания „Телерик“ беше продадена за рекордните за Централна и Източна Европа 265.5. млн. долара на Progress Software - едно от добре познатите имена на международния софтуерен пазар.

От двете компании обявиха, че заедно ще развиват цялостна облачна и локална платформа за създаване на приложения, като дейността на „Телерик“ в България ще продължи да се разширява.

Подобна мега сделка с участието на българска компания е ясен пример за успешна инвестиция от огромен мащаб, която несъмнено ще предизвика последваща вълна от интерес както от страна на европейски, така и на американски инвеститори в сектора.

(Източник: в-к Капитал)

24.10.2014

Българска компания създава едно от най-популярните приложения за обработка на документи в света

Българската компания “Mobile Systems” е автор на едно от най-теглените мобилни приложения за документообработка в света -“Office Suite”, с над 160 млн. сваляния.

Първоначално компанията се занимава с разработка на електронни речници, като след натрупването на достатъчно капитал, създава и офис пакет за мобилни устройства, който се превръща в едно от най-теглените приложения в онлайн магазина на Google.

Българските предприемачи имат амбицията да продължат да разрастват бизнеса си, като си партнират и с други софтуерни гиганти. Така България постепенно се нарежда сред световните лидери в бранша и утвърждава позицията си на силен конкурент на пазара.

(Източник: в-к Капитал)

23.10.2014

Американска софтуерна компания разширява звеното си в България

Една от големите американски софтуерни компании – VMware, разширява звеното си в България. Предстои откриване на нов център за професионални услуги и интеграция, като едновременно с това съществуващият вече развоен център ще увеличава персонала си.

Разширяването на компанията се дължи както на талантливите специалисти, работещи в развойния център, така и на факта, че именно в България се разработва основната част от продуктите за управление.

България се превръща в основна дестинация за инвестиции в софтуерната индустрия и се очаква сектора да продължи да се развива с главоломни темпове.

(Източник: в-к Капитал)