logo-right

Архив / Новини от България

24.10.2014

Българска компания създава едно от най-популярните приложения за обработка на документи в света

Българската компания “Mobile Systems” е автор на едно от най-теглените мобилни приложения за документообработка в света -“Office Suite”, с над 160 млн. сваляния.

Първоначално компанията се занимава с разработка на електронни речници, като след натрупването на достатъчно капитал, създава и офис пакет за мобилни устройства, който се превръща в едно от най-теглените приложения в онлайн магазина на Google.

Българските предприемачи имат амбицията да продължат да разрастват бизнеса си, като си партнират и с други софтуерни гиганти. Така България постепенно се нарежда сред световните лидери в бранша и утвърждава позицията си на силен конкурент на пазара.

(Източник: в-к Капитал)

23.10.2014

Американска софтуерна компания разширява звеното си в България

Една от големите американски софтуерни компании – VMware, разширява звеното си в България. Предстои откриване на нов център за професионални услуги и интеграция, като едновременно с това съществуващият вече развоен център ще увеличава персонала си.

Разширяването на компанията се дължи както на талантливите специалисти, работещи в развойния център, така и на факта, че именно в България се разработва основната част от продуктите за управление.

България се превръща в основна дестинация за инвестиции в софтуерната индустрия и се очаква сектора да продължи да се развива с главоломни темпове.

(Източник: в-к Капитал)

22.10.2014

Български производител на хумус открива нов цех за 2.4 млн. лв.

Компанията “Вернада” открива нов цех за производство на хумус, като инвестицията в него възлиза на 2.4 млн. лв, част от които са осигурени по европейската програма за развитие на селските райони.

Към момента компанията изнася продукцията си в пет държави и планира да разшири бизнеса си в следващия месец. Най–голям е износът за Румъния, следвана от Полша, Кипър, Франция и Испания, като до края на ноември се очаква финализирането на договор за износ и към голяма част от балтийските държави.

Интересът към здравословни продукти като хумуса постоянно се увеличава. България разполага с необходимите предпоставики за разширяване на бизнеса в този сегмент, тъй като предоставя много добри условия за затворен производствен цикъл.

(Източник: в-к Капитал)

16.10.2014

Германска компания открива нов завод в Русе

В Русе започна работа нов завод за автомобилни заключващи системи. Предприятието е разположено в индустриалната зона на града, като е предвидено броят на работниците да нарасне до около 600 души. Бъдещите планове на компанията включват увеличаване на оборота и последващо разширение на производствените площи и капацитета на завода.

От ръководството на компанията посочват, че България и Русе са избрани за бизнес дестинации заради стратегическото положение на града, както и заради квалифицираните кадри, които излизат от Русенския университет.

Примерът с "Витте аутомотив България" продължава очертаващата се през последните няколко години тенденция на главоломно развитие на автомобилостроителния сектор в страната.

(Източник: в-к Капитал)

09.10.2014

България е в топ 10 на аутсорсинг дестинациите в света

Престижната класация AT Kearney нареди България на 9-то място сред най-привлекателните аутсорсинг дестинации в света, като нашата страна е единственият европейски представител, намерил място в топ 10.

България завоюва лидерската позиция според три показателя: финансова стабилност, наличие и подготовка на специализирани кадри и благоприятен бизнес климат.

Аутсорсинг индустрията е един от най-динамично развиващите се сектори в българската икономика. Потенциалът за растеж в този бранш е огромен, предвид факта, че страната ни тепърва се превръща в световна дестинация за аутсорсинг индустрията.

(Източник: в-к Капитал)