logo-right

Архив / Новини от България

05.08.2014

Българска фабрика увеличава значително производството си

Корадо България значително е повишила производството си на панелни радиатори в сравнение с миналата година. Дружеството увеличава производствения си капацитет в България, част от 5-годишната инвестиционна програма за модернизиране на предприятието. За да се осъществи модернизацията, ще се разчита не само на мажоритарния собственик, но и на местните инвеститори, които могат да се включат в процедура по увеличение на капитала.

Наблюдава се значителен ръст както на общите продажби на компанията, така и на тези към страните от Европейския съюз, като сред целите на предприятието за 2014-та година са повишаване на продажбите на местния пазар, който произвежда голяма част от продукцията на компанията.

(Източник: в-к Капитал)

31.07.2014

Продажбата на земеделска земя бележи ръст

През първото шестмесечие на 2014-та г. се наблюдава значително увеличение при продажбите на земеделска земя. От началото на годината секторът се отличава с все по-голяма динамика и ликвидност, като основен принос имат  отпуснатите субсидии за стимулиране на земеделските производители.

Тенденцията е пазарът на земеделска земя да продължи да се развива, което е ясен признак за качествено усвояване на отпуснатите средства, а това от своя страна се очаква да доведе до нови инвестиции в сектора. 

(Източник: в-к Капитал)

30.07.2014

Германска авиогрупа инвестира в българска компания

Един от най-големите авиогиганти придоби дял в създадената в България иновативна компания Vayant, като инвестира в разработвана от нея система. Финансираният от Lufthansa продукт позволява търсене и обработка на големи масиви авиоданни, на основата на които авиокомпаниите ценообразуват своите пакети с билети, хотели, коли и други предлагани от тях услуги.

Все повече авиопревозвачи залагат на иновативните технологии, което позволява на талантливи български софтуерни специалисти да се докажат на този пазар и да привлекат големи клиенти от цял свят.

(Източник: в-к Капитал)

28.07.2014

Българо-датска компания излиза на американския пазар

Българо-датската компания Komfo, предлагаща цялостно решение за управление на маркетинга в социалните мрежи, навлиза на пазара в САЩ. Пробивът в Щатите се дължи в немалка степен на основния инвеститор, имащ силно присъствие на чуждестранните пазари.

Компанията планира както географски, така и финансов растеж, като ще се съсредоточи върху подобряване на приложението си, което ще доведе до засилване на интереса към този тип софтуерни приложения и към пакета услуги, предоставяни от българо-датската компания.

(Източник: в-к Капитал)

25.07.2014

Нов логистичен център на Балканите

Изцяло българска Ficosota открива нов логистичен център, разположен на 8500 кв.м. Инвестираните средства са на стойност 11 млн. лв., като дружеството е предвидило обща инвестиция от 50 млн. лв. до 2015 г. Центърът е оборудван с най-висок клас техника, която ще повиши еко-съобразността на звеното. Българската компания е производител на санитарни и битови продукти, които се изнасят за Балканите, Европа, Азия, Латинска и Северна Америка.

Очакванията са инвестицията да доведе до количествено увеличение на продукцията за износ, което ще подобри конкурентоспособността на българската компания на международния пазар.

(Източник: в-к Капитал)