logo-right

Архив / Новини от България

01.09.2016

Българска компания стана част от австралийската Megaport

Българска компания, доставчик на интернет услуги, стана част от австралийската Megaport, която развива дейността си в 13 държави и предлага на клиентите си най-сигурния и лесен начин за интернет свързване на бизнесите им.

Българската компания ще има важна роля в осъществяването на стратегията на Megaport благодарение на силната си позиция на Балканите и Източна Европа и екосистемата си от партньори. Това несъмнено ще доведе до нови възможности за развитие на българските IT специалисти, както и до засилен износ на техните разработки в чужбина.  

(Източник: в-к Капитал)

14.07.2016

Голяма американска компания разширява бизнеса си в България

Една от най-големите американски комуникационни компании, под чиято шапка е софтуерния разработчик „Ментормейт“, който има четири офиса в България, разширява портфолиото си, като прибавя и печатни услуги.

В компанията „Ментормейт“ в България работят около 300 души, които са разпределени в офисите в София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Тенденцията е броят на служителите през следващите години да се увеличи, което означава, че обемът на работата, аутсорсвана към България, ще нараства. Това от своя страна е ясен индикатор за професионализма на българските специалисти и значението на местните офиси за развитието на компанията. 

 (Източник: в-к Капитал)

10.06.2016

Нови хоризонти на пазара на софтуерни продукти в България

Една от най-големите компании, занимаваща се със софтуерни продукти за управление на бизнеса в България, представи три нови облачно базирани продукта, целящи да предложат на малките и средните предприятия по-изгоден модел на бизнес управление.

Очакванията са новите софтуерни разработки да премахнат нуждата от скъпо оборудване и лицензи, което не само ще улесни бизнес процеса на малките и средните предприятия в България, но и ще се отрази положително върху развитието и бъдещи инвестиции в подобен тип компании.

(Източник: в-к Капитал)

31.05.2016

Иновативна българска платформа с клиенти в 98 държави

Българско уеб приложение за създаване на събития, резервации и продажби на билети бележи успех, като само за две години вече е достъпно в 203 държави, от които има клиенти в 98, поддържа 42 езика и 160 валути.

Така, за пореден път български технологичен стартъп доказва своята конкурентоспособност, което се дължи както на факта, че приложението е отворено към чуждите пазари, така и на голямото разнообразие от предлаганите услуги. Целта на компанията е да разшири портфолиото си и да създаде решение за управление на всякакъв тип събития.

(Източник: в-к Капитал)

14.05.2016

Бизнесът в България става все по „зелен“

Бизнесът в България става все по-отговорен към климатичните промени. Все повече марки залагат на „зеления“ образ, което ги прави екологично отговорни и неминуемо подобрява имиджа им.

Така, не само потребителите, които използват  продукти на „зелените“ компании се грижат за околната среда, но и самите компании дават пример за това как бизнесът може да бъде еко насочен и това да се отрази положително на печалбата му.

(Източник: в-к Капитал)