logo-right

Архив / Новини от България

28.01.2016

Подем на пазара на недвижими имоти в страната

През 2015-та година и особено през последното тримесечие на годината се забелязва сериозен ръст на сделките с недвижими имоти в по-големите градове от страната.

Положителната тенденция за раздвижване на пазара се отнася за сделки както с апартаменти, така и с търговски, офис и промишлени сгради. Очакванията са през 2016 г. интересът към инвестициите в имоти да се засилва, като основният ръст ще се наблюдава в броя на сделките на зелено и на тези с ипотечен кредит.

(Източник: в-к Капитал)

13.01.2016

Повече български стоки в търговските вериги през 2016 г.

Като основна тенденция за търговските вериги през 2016 г. се очертава увеличаването на разнообразието от предлагани български продукти. Големите вериги все повече залагат на качествени стоки, произвеждани в България, което се дължи основно на засиления интерес към по-здравословен начин на живот.

Очакванията са този модел да доведе до увеличаване на партньорствата с местни производители, което ще се отрази благоприятно на българската икономика.

(Източник: в-к Капитал)

04.01.2016

Пореден китайски инвеститор на българския пазар

Две нови бизнес партньорства между България и Китай в сферата на розопроизводството и млекопреработката са вече факт, като стойността на инвестициите възлиза на 37 млн. евро.

Тенденцията е сътрудничество между двете държави да се задълбочава, като очакванията са сферите на Българо-Китайския бизнес да се разширяват, което да доведе до икономически подем за страната ни.

(Източник: в-к Капитал)

27.11.2015

11.5 млн. Евро инвестиции в екологичната индустрия в България

Норвежка програма за иновации в зелената индустрия отпуска 11.5 млн. евро на 32 български проекта, свързани с екологични технологии, иновативни продукти и услуги, енергийна ефективност и ВЕИ.

Като резултат от безвъзмездно отпуснатите средства, наред с укрепването на двустранните отношения между Норвегия и България, се очаква и увеличаване на инвестирането в по-големи проекти и по-скъпи технологии, което несъмнено ще доведе и до повишаване конкурентоспособността на българските компании.

 (Източник: в-к Капитал)

06.11.2015

Български IT компании са сред лидерите в Централна и Източна Европа 

Две български компании от IT сектора са класирани в топ 20 на най-динамично развиващите се IT фирми в Централна и Източна Европа. Класацията подрежда компаниите с най-голям растеж на приходите за последните пет години, като основното изискване е годишният оборот на дружествата да възлиза на минимум 50 хил. евро.

Според лидерите в бранша необходимостта от иновативен подход и квалифицирани кадри са основните предизвикателства пред IT сектора, като потенциалът на България в тази посока търпи изключително положително развитие.

 (Източник: в-к Капитал)