logo-right

Архив / Новини от България

04.01.2016

Пореден китайски инвеститор на българския пазар

Две нови бизнес партньорства между България и Китай в сферата на розопроизводството и млекопреработката са вече факт, като стойността на инвестициите възлиза на 37 млн. евро.

Тенденцията е сътрудничество между двете държави да се задълбочава, като очакванията са сферите на Българо-Китайския бизнес да се разширяват, което да доведе до икономически подем за страната ни.

(Източник: в-к Капитал)

27.11.2015

11.5 млн. Евро инвестиции в екологичната индустрия в България

Норвежка програма за иновации в зелената индустрия отпуска 11.5 млн. евро на 32 български проекта, свързани с екологични технологии, иновативни продукти и услуги, енергийна ефективност и ВЕИ.

Като резултат от безвъзмездно отпуснатите средства, наред с укрепването на двустранните отношения между Норвегия и България, се очаква и увеличаване на инвестирането в по-големи проекти и по-скъпи технологии, което несъмнено ще доведе и до повишаване конкурентоспособността на българските компании.

 (Източник: в-к Капитал)

06.11.2015

Български IT компании са сред лидерите в Централна и Източна Европа 

Две български компании от IT сектора са класирани в топ 20 на най-динамично развиващите се IT фирми в Централна и Източна Европа. Класацията подрежда компаниите с най-голям растеж на приходите за последните пет години, като основното изискване е годишният оборот на дружествата да възлиза на минимум 50 хил. евро.

Според лидерите в бранша необходимостта от иновативен подход и квалифицирани кадри са основните предизвикателства пред IT сектора, като потенциалът на България в тази посока търпи изключително положително развитие.

 (Източник: в-к Капитал)

27.10.2015

Ръст в българо-баварския стокообмен                      

През 2014-та г. стокообменът между България и Бавария се е увеличил с почти 10%, като е достигнал 792.34 млн. евро. Така, германската провинция се превръща в трети по важност икономически партньор на България.

Успехът на българо-баварското сътрудничество се дължи основно на изключително благоприятните условия за инвестиции, които страната ни предлага на своите бизнес партньори, които са категорични,че ще продължават вложенията си у нас.

(Източник: в-к Капитал)                                 

09.10.2015

Броят на сделките на жилищния пазар се увеличава

През последните шест месеца на пазара на имоти в София се наблюдава засилена активност, по-бързи сделки и по-високи цени.

Тенденцията е все по-често да се купуват имоти на зелено, като броят на купувачите, които плащат кеш, се увеличава, за сметка на тези, които теглят кредити, за да си закупят жилище.

Така, сделките с имоти отново се нареждат сред челните места на най-предпочитаните инвестиции в България, поради редица фактори, включващи сигурност, доходност и дългосрочност.

(Източник: в-к Капитал)