logo-right

Архив / Новини от България

25.09.2015

Българският технологичен пазар – правилното място за инвестиции

Генералният мениджър на IBM за Централна и Източна Европа определи България като пазар с голям потенциал. Компанията продължава да инвестира в местния център за изнесени услуги, който разполага със стотици служители и ще продължава да увеличaва капацитета си.

Като основни преимущества на страната ни се посочват развиващият се технологичен сектор, подготвените кадри, членството ни в ЕС, както и географското ни разположение. В резултат, редица международни компании виждат потенциал за увеличение на приходите си и избират да развиват бизнеса си в България.

(Източник: в-к Капитал)

11.09.2015

222 млн. евро финансиране за Дунавския регион

Европейската комисия отпуска 222 млн. евро по програмата за транснационално сътрудничество за развитието на проекти в регионите около р. Дунав, като България е една от деветте държави, които ще получат финансиране в четири направления – иновации и предприемачество, опазване на природните и културните ресурси, подобряване на свързаността и подпомагане на преминаването към нисковъглеродна икономика.

Благодарение на програмата се очаква засилено икономическо и инфраструктурно развитие в Дунавския регион, което ще се отрази положително на местния бизнес и несъмнено ще се превърне в предпоставка за икономически подем.

(Източник: в-к Капитал)

21.08.2015

Българска IT компания е най-бързо развиващата се фирма в Европа

Международните бизнес награди избраха ScaleFocus - българска компания за разработване на софтуер по поръчка и IT аутсорсинг за най-бързо развиваща се фирма в Европа през 2015 г. В съревнованието са участвали над 3000 фирми, като наградата ще бъде връчена на 23 октомври в Торонто, Канада.

Високото отличие е поредното доказателство както за изключителния професионализъм на българските IT специалисти, така и за постоянното развитие на страната ни в сектора на софтуерните услуги.  

(Източник: в-к Капитал)

12.08.2015

Поредна голяма сделка на българския IT пазар

Британската компания за застрахователни услуги Charles Taylor и фондът за дялови инвестиции The Riverside Co. придобиха 80% от голяма българска софтуерна компания, като сделката е на стойност 20.4 млн. евро.

IT компанията, която има четири дъщерни дружества в Сърбия, Хърватия, Великобритания и в Скандинавския регион, се занимава с разработването на софтуерни решения в сферата на застрахователния бизнес.

Очакванията са софтуерният разработчик, като част от британската група, не само да увеличи капитала си, но и да разшири дейността си, като стъпи на нови пазари на застрахователни услуги.

(Източник: в-к Капитал)

17.07.2015

Нова фабрика отвори врати край Пловдив

Нова фабрика за производство на консерви беше открита в индустриалната зона „Раковски“ край гр. Пловдив, като в осъществяването на проекта са вложени почти 5 млн. евро.

В производството си, предприятието използва изцяло български суровини, което заедно със съоръженията, отговарящи на високите европейски стандарти, е гаранция за високото качество на продукцията.

Така, новата фабрика прави силна заявка за позиционирането си не само на местния, но и на международния пазар, с износа си към Русия, Англия, Италия, а съвсем скоро и към Германия.

(Източник: в-к Капитал)