logo-right

Архив / Новини от България

12.06.2015

LAUNCHub инвестира 200 хил. евро в поредна българска компания

Българската онлайн платформа за наемане на домашни помощници – GoMama, получи финансиране от 200 хил. евро, като средствата ще бъдат вложени в подобряване на предлаганата услуга и разширяване на бизнеса към нови пазари.

Стартиращата компания е поредната, станала част от портфолиото на фонда LAUNCHub, който разполага с още над 2 млн. евро, предвидени за финансиране на стартъпи до края на годината.

(Източник: в-к Капитал)

04.06.2015

SAP Labs отваря технологична работилница в България

Българският развоен център SAP Labs отваря технологична работилница, която ще предоставя на своите служители достъп до най-новите технологични продукти, предлагани на пазара, включително все по-популярните 3D принтери и дронове.

Така, процесът на навлизане на иновативните технологии във вече действащите системи за управление на бизнес, значително ще се ускори, което ще направи българската бизнес среда конкурентноспособна и привлекателна за различни видове инвестиции.

(Източник: в-к Капитал)

22.05.2015

От началото на 2015 г. износът от България се покачва

Българският износ през първото тримесечие на 2015 г. постепенно се увеличава, като ръст се забелязва както в стокообмена с ЕС, така и в износа към трети страни.

Най-голямо е увеличението на експорт при „необработените материали, негодни за консумация“ и „мазнини и масла от животински и растителен произход“.

Тенденцията е търговията с международните пазари да продължава да се развива, което от своя страна е двигател на икономическия растеж в България.

(Източник: в-к Капитал)

15.05.2015

Българска компания с инвестиция от 3.5 млн. лв.

Сливенски производител на комбинирани фуражи инвестира 3.5 млн. лв. в разработването на нова производствена линия, с която ще разшири кръга на крайните си потребители.

40% от предприятието са закупени от един от лидерите на немския пазар на производство на храни за животни, според който българската компания се е утвърдила като стратегически партньор заради местоположението и логистиката си, които значително улесняват износа на продукция на международните пазари.

(Източник: в-к Капитал)

07.05.2015

Строителството в България бележи ръст

Строителният сектор в България отчита ръст, както при започнатото, така и при завършеното строителство и реконструкциите на сгради, като преимущество се дава на проектите за изграждане на жилищни, хотелски, промишлени и складови сгради.

Така, положителният ръст е ясен пример за подем не само в сферата на бизнеса, където са необходими нови офис площи, но и в жилищния сектор, който се нуждае от нови качествени имоти.

(Източник: в-к Капитал)