logo-right

Архив / Новини от България

08.07.2015

Производител на сензори за автомобили разширява бизнеса си в България

След откриването на първия завод за сензори в Ботевград, американската компания “Sensata” инвестира още 40 млн. долара в строежа на нов завод в индустриална зона “Марица” край Пловдив.

Очакванията са страната ни да се превърне в един от основните центрове на международната група, която има над 12 завода по целия свят, като България ще е една от малкото страни с повече от едно предприятие.

(Източник: в-к Капитал)

01.07.2015

Силен старт за жилищния пазар през 2015

От началото на 2015 г. продажбите на пазара на жилища бележат значителен ръст, както в броя на сключените сделки, така и в ценовия диапазон, в който се извършват продажбите. Така, годината се очертава като най-силната в имотния сектор от 2008 г. насам.

Тенденцията е имотите отново да се превърнат в най-предпочитаната инвестиция в България, както заради високата им доходност, така и заради сигурността, която дават в дългосрочен план.

(Източник: в-к Капитал)

12.06.2015

LAUNCHub инвестира 200 хил. евро в поредна българска компания

Българската онлайн платформа за наемане на домашни помощници – GoMama, получи финансиране от 200 хил. евро, като средствата ще бъдат вложени в подобряване на предлаганата услуга и разширяване на бизнеса към нови пазари.

Стартиращата компания е поредната, станала част от портфолиото на фонда LAUNCHub, който разполага с още над 2 млн. евро, предвидени за финансиране на стартъпи до края на годината.

(Източник: в-к Капитал)

04.06.2015

SAP Labs отваря технологична работилница в България

Българският развоен център SAP Labs отваря технологична работилница, която ще предоставя на своите служители достъп до най-новите технологични продукти, предлагани на пазара, включително все по-популярните 3D принтери и дронове.

Така, процесът на навлизане на иновативните технологии във вече действащите системи за управление на бизнес, значително ще се ускори, което ще направи българската бизнес среда конкурентноспособна и привлекателна за различни видове инвестиции.

(Източник: в-к Капитал)

22.05.2015

От началото на 2015 г. износът от България се покачва

Българският износ през първото тримесечие на 2015 г. постепенно се увеличава, като ръст се забелязва както в стокообмена с ЕС, така и в износа към трети страни.

Най-голямо е увеличението на експорт при „необработените материали, негодни за консумация“ и „мазнини и масла от животински и растителен произход“.

Тенденцията е търговията с международните пазари да продължава да се развива, което от своя страна е двигател на икономическия растеж в България.

(Източник: в-к Капитал)