logo-right

! „Пенков, Марков и партньори” подкрепи организацията и провеждането на тазгодишните Виенските икономически разговори в София

10 Април 2012

На 3 и 4 април 2012 г. в сградата на Българската търговско-промишлена палата в София се проведоха Виенски икономически разговори на тема „Либерализация на регионалните пазари”, организирани от Виенския икономически форум, съвместно с БТПП.

В духа на дългогодишния си стремеж и ангажираност за стимулиране и развитие на австрийско-българското приятелство и икономически взаимоотношения, „Пенков, Марков и партньори” с радост прие поканата да подкрепи организацията на събитието.

Като един от основните спонсори на мероприятието, управляващият съдружник на адвокатското дружество, г-н Владимир Пенков, бе специален гост и взе участие по време на приема по повод откриването на Виенските икономически разговори, който се състоя в резиденцията на Австрийското посолство на 03 април 2012.

Тазгодишните разговори поставиха акцент върху либерализацията на енергийния и трудовите пазари, както и привличането на чуждестранни инвестиции и развитие на публично-частното партньорство и по-конкретно плановете на държавата за концесии на пристанища по р. Дунав и някои от българските летища.

Отношение по темата взеха както чуждестранни, така и български участници в събитието, измежду които д-р Ерхард Бусек, бивш вице-канцлер на Австрия и председател на Виенския икономически форум, д-р Елена Кирчева, член на борда и генерален секретар на Виенския икономически форум, д-р Михаел Ангерер, ръководител на търговската служба към Австрийското посолство, председателят на БТПП Цветан Симеонов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма с ресор Енергетика Валентин Николов, заместник-кметът по финансите на Столична община Дончо Барбалов. Участие също така взеха и представители на правителствени и неправителствени организации от България и региона, както и представители на бизнеса.

В различните сесии на събитието се включиха и представители на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”, отговарящи за и специализирани в съответните правни области като право на конкуренцията, енергийно право, чуждестранни инвестиции, трудово право и др.