logo-right

Годишна конференция на FLI Net

28 Май 2013

Между 22 и 25 май 2013 г., в Хага, Холандия, се проведе годишната среща на „First Law International“ - водеща глобална мрежа от независими адвокатски кантори.

Сред официалните гостите на събитието бяха съдии от съда в Хага, в това число г-н Хуго Х. Зиблец, генерален секретар на Постоянния арбитражен съд към ООН, кмета на Хага и други видни личности. Организаторите от адвокатска кантора „Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn“ бяха поканили интересни лектори за отделните панели, измежду които и проф. Джефри Дж. Рахлински от „Cornell Law School“.

Адвокатско дружеството „Пенков, Марков и партньори“, член на организацията за Република България, беше представлявано от адв. Николай Цветанов. Една от основните теми засегнати между него и г-н Орландо Касарес, президент на „First Law International“, бе организирането на втората централно и източноевропейска регионална среща, целяща задълбочаване сътрудничеството между членовете в региона.

По време на конференцията беше отчетено нарастващото доверие във „First Law International“, което е довело до номинирането й като една от трите водещи международни организации на независими правни офиси в света.

Бяха завишени и критериите за членство, като бе въведено правилото всеки член да бъде избиран или съответно преизбиран всяка година измежду най-добрите кантори в своята страна, съгласно класациите на правните справочници „LEGAL 500” и “CHAMBERS” – издания, в които „Пенков, Марков и партньори” от години фигурира на челни позиции.

Също така, за да бъде в крак с развитието на модерните технологии, беше решено „First Law International“ да създаде и разработи своя интернет платформа за приемане на поръчки от интернационалните си клиенти. Целта на платформата е клиентите да получават по-бързо и комплексно правни съвети по поставени въпроси за избрани от тях юрисдикции, в които организацията има свой представител. Освен безспорните ползи за клиентите, членовете се съгласиха, че това би дало възможност за доусъвършенстване и обмяна на опит между отделните адвокати, включени в съответните работни групи, което на свой ред би повишило още повече качеството на правните услуги.