logo-right

PM&P участва в Бизнес форум „България-Китай – търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия”

17 Септември 2013

Нашият колега Роман Стоянов представи „Пенков, Марков и партньори” на бизнес форума „България-Китай – търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия”, организиран от БТПП, Търговска камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти на Китай и Посолството на КНР в България.

Китайската делегация, водена от представители на Министерството на търговията на Китай и Китайската търговска камара, изнесе интересни презентации за развитието на фармацевтичната индустрия, производството на хранителни добавки, медицински изделия и здравни продукти. Китайските участници представиха своя опит постижения, както и успешни бизнес истории за създадени съвместни предприятия с мултинационални R&D и генерични фармацевтични компании и производители на медицински изделия.

Форумът бе посетен от представители на 14 китайски производители, между които и най-големите фармацевтични предприятия в страната. Присъстваха също емблематични имена от българската (предимно генерична) фармацевтична индустрия, представители на Министерство на здравеопазването и Агенцията по лекарствата.

Форумът завърши с лични срещи между участниците, по време на които бе обменен ценен опит между българския и китайския бизнес.