logo-right

PM&P участва в Bulgaria Business UP - Първа международна конференция за инвестиции в България

14 Май 2012

Нашите колеги Светлин Адриянов, Милена Гайдарска, Роман Стоянов и Светослав Димитров, взеха участие в първата международна конференция за инвестиции в България – Bulgaria Business UP, организирана от Novinite.com и проведена на 11 май 2012 г.  в хотел „Шератон”.

Конференцията бе открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма, г-н Делян Добрев, г-жа Боряна Пенчева, заместник-министър на финансите и г-н Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Присъстваха и множество представители на бизнеса, политическия и дипломатически елит.

Интересни представяния за състоянието на инвестициите и тяхното стимулите бяха направени от г-н Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата, и д-р Митко Василев, главен управител, Германо-Българската индустриално-търговска камара, който акцентира върху развитието на икономическите отношения между България и Германия през последното десетилетие.

Участниците в конференцията се запознаха също с няколко интересни „истории на успеха”, като успяха да придобият впечатления за мнението на бизнеса за инвестиционната обстановка в страната, непосредствено от мениджърите на мултинационални компании, присъстващи на българския пазар, както и от мениджъри на водещи български компании. Акцент бе поставен и върху неизползваните възможности на България в областта на услугите, аутсорсването, енергетиката и промишлеността.

Специалният дискусионен панел „Инвестиционният климат в България - поглед отвън“ събра на едно място и представи гледните точки на редица посланици в Република България, а именно: Н. Пр. Карел ван Кестерен, посланик на Кралство Нидерландия, Н. Пр. Марк Михелсен, посланик на Белгия, Н. Пр. ТовеСкарстейн, Посланик на Норвегия, Н. Пр. Филип Отие, посланик на Франция, Н. Пр. ТрасиволосСтаматопулос, Посланик на Гърция, Н. Пр. ГуоЙеджоу, Посланик на Китайската народна република, Н Пр. Чън Би Хо, посланик на Корея, Н. Пр. Исмаил Арамаз, Посланик на Република Турция, Д-р Михаел Ангерер, Търговски съветник в при Австрийското посолство, Г-н Тим Буйсере, ръководител на UKTrade&Investment при Посолството на Великобритания, Г-н Томаш Бичан, заместник-ръководител на мисията на Посолството на Словашка Република, при умелото модериране на председателя на Британско-българска търговска камара г-н Бил Драйсдейл.