logo-right

Lex Mundi Workshop в Люксембург

31 Октомври 2013

От 23 до 27 октомври в Люксембург, с помощта на домакините от адвокатско дружество Arendt & Medernach, се проведе Workshop на тема Common vs. Civil Law на водещата асоциация на независими правни фирми Lex Mundi.

На събитието присъстваха повече от 30 адвокати от Централна и Източна Европа като „Пенков, Марков и партньори” бяха представени от колегите Александър Стефанов, Николай Цветанов и Христо Хинков. Основната тема на обучението бяха разликите между Англо-саксонската  и континенталната правни системи, рискът от използването на „boiler“ (готови) клаузи при изготвяне на договори, тълкуване на част от разпространените boiler клаузи, както и ретроспекция на развитието на съдебната практика в Англо-саксонската правна система, понастоящем доближаваща се в някои аспекти до институти на континенталната правна система.

Състояха се и различни дискусии, които запознаха участниците със специфичната регулация на конкретни правни институти в законодателствата на правните офиси членуващи в организацията, с цел уеднаквяване на добрите практики и повишаване нивото на предоставяните правни услуги, както и заздравяване на личните контакти между адвокатите.