logo-right

! „Пенков, Марков и партньори” организира и проведе първи по рода си телекомуникационен семинар в България

10 Декември 2004

На 03.12.2004 г. „Пенков, Марков и партньори” организира и проведе семинар под мотото; „Модерните телекомуникационни технологии вече и в България”. Конкретната тема бе технологията „Точка към много точки” и по-специално практическите и технически и правни аспекти свързани с развитието и у нас.

Семинарът бе проведен със подкрепата на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) . Официалното откриване на семинара бе направено от Гергана Сърбова, Председател на КРС и Владимир Пенков, Изпълнителен Управляващ съдружник на „Пенков, Марков и партньори”.

Презентациите по темата бяха направени от ръководни кадри на КРС, чуждестранни експерти от „Siemens” и „Nera” и от адвокати от „Пенков, Марков и партньори”.

Присъстваха висши представители на Министерство на транспорта и съобщенията, Германо-Българска търговско индустриална камара, „Siemens”, „Алкател България”, адвокати от водещите правни кантори в телекомуникациите и комисари от КРС.

Разискваните проблеми предизвикаха голям интерес и множество въпроси от страна на сегашните и бъдещи далекосъобщителни оператори, предимно от присъстващите представители на „Мобилтел”, „Глобул”, „Нетера”, „Орбител”, „Телеком партнърс нетуърк”, „ГИТИ България”, „Кериър БГ”, „Голд телеком България”, „Източна телекомуникационна компания”, „Некском-България”, „Трансхолд България”, „Ипо груп” и др.