logo-right

Необикновена вечер в KUNSTHISTORISCHES MUSEUM VIENNA, организирана от Пенков, Марков и партньори

main_picture

01 Юни 2017

Съгласно фирмената политика, Пенков, Марков и партньори, подкрепят освен мероприятия, свързани с предприемачеството и такива в културната област, с оглед запознаване на обществеността в различни държави с постиженията на българската култура.

Затова Пенков, Марков и партньори спонсорираха и уникалната изложба във Виена, „Първото злато. Ада тепе: Най-старата златна мина в Европа“, като на 30.05.2017 г., организираха в сградата на KUNSTHISTORISCHES MUSEUM коктейл, посветен на изложбата, нейните организатори и всички тези, които се интересуват от България и нейното културно наследство.

Участваха и оказаха неоценимо съдействие главният секретар на Vienna Economic Forum, Н.пр. посланик д-р Елена Кирчева, както и президентът на Клуб Дипломация и Икономика, Виена (Club Diplomatie & Wirtschaft) Йозеф Вуцем. На събитието участваха около 70 гости от бизнеса и политиката, които разгледаха уникалната изложба, обединяваща експонати от 14 български музея, която за първи път се показва в чужбина.

Между присъстващите бяха и д-р Бенедикт Шпигелфелд и проф. Ирене Велзер от адвокатско дружество CHSH, Виена, управляващият директор на отдел „Частно банкиране“ към ЛГТ Банк – Михаела Андре, управляващият партньор на Галеон Кепитъл Мениджмънт – д-р Манфред Вилтшниг, представители на Министерство на външните работи на Република Австрия, както и на българското посолство във Виена и лично Н.пр. посланик Иван Сираков.

Огромно впечатление оставиха артефактите с хилядолетна история, датиращи от 500, а някои от над 1 500 години преди Христа.

В своето слово при откриването адв. Владимир Пенков, Председател и старши съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ посочи, че наличието на следи от най-старата цивилизация в Европа на територията на днешна България отрежда на страната изключителната възможност да бъде медиатор между миналото и настоящето в общото културно пространство - Европа.

Изложбата, спонсорството за която е по идея на новия управляващ съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ – адв. Светослав Димитров, ще продължи до 25.06.2017 г. и вече може да се определи като огромен успех, който по естествен път сближава посетителите с България и играе роля на транслатор на взаимното сътрудничество и привличането на инвестиции.