logo-right

Пенков, Марков и партньори участници на 14-ия Виенски Икономически Форум – Vienna Future Dialogue 2017

main_picture

21 Ноември 2017

Пенков, Марков и партньори участници на 14-ия Виенски Икономически Форум – Vienna Future Dialogue 2017

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ взе активно участие в 14-ия Виенски Икономически Форум под мотото „Икономиката среща политиката“. От страна на ПМП участие взеха Председателят на Консултативния съвет на дружеството и Старши съдружник – адв. Владимир Пенков и Изпълнителният директор – Искра Стефанова.

Срещата беше уважена от над 100 участника – представители на 38 държави, между които министър-председателят на Република Македония Н. Пр. Зоран Заев и 6 министри на други държави, кандидати за членове на Европейския съюз.

Срещата, която се проведе на 6 ноември в Новоматик Форум, Виена, беше под патронажа на бившия федерален президент на Австрия – д-р Хайнц Фишер. Посланик д-р Елена Кирчева откри форума, бившият президент на Австрия д-р Хайнц Фишер изтъкна в своите встъпителни слова значението на форума, а Председателят на Виенския Икономически Форум д-р Гюнтер Рабенщайнер направи встъпително изказване по темите, заложени в центъра на срещата.

Модератор на форума беше д-р Огнян Донев, Председател на Борда на директорите и Изпълнителен директор на Софарма, България. Участие в дискусията взеха маг. Херман Андерл, Изпълнителен директор на Канон СЕЕ, Австрия, д-р Дороти Ритц, Генерален мениджър на Майкрософт Австрия, както и представителите на Македония, Косово, Турция, Босна и Херцеговина, Румъния и Албания. Активно участие взе и д-р Габриел Лански, Управляващ съдружник в Лански, Ганцгер и партньори, маг. Петър Ленк, Райфайзенбанк Интернешънъл АД, Австрия, проф. д-р Гюнтер Офнер, Флугхафен Виен и др.

Ден преди откриването на форума се състоя прием, на който участваха адв. Владимир Пенков и Искра Стефанова. За съжаление и на този форум не присъстваха официални представители на българската държава.

Форумът предостави отлична възможност за обсъждане и размяна на мнения между участниците, свързани с условията за инвестиции, дигитализацията и сътрудничеството в района на Централна и Източна Европа в това така изпълнено с предизвикателства време.