logo-right

15 Виенски икономически форум

27 Ноември 2018

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“  беше отличено със специална награда за големия принос за регионалното разбирателство и отлично сътрудничество на  юбилейния 15 Виенски икономически форум, състоял се на 19-ти ноември в австрийската столица. Наградата беше връчена от д-р Гюнтер Рабенщайнер- Президент, в присъствието на  д-р Елена Кирчева, основател и генерален секретар на Виенски икономически форум на Председателя и старши съдружник– адв. Владимир Пенков

Петнадесетото юбилейно издание, премина под мотото „Диалог за бъдещето 2018- Икономиката среща политиката“.  То е част от календара на официалните събития на Австрийското председателство и се провежда под патронажа на федералния канцлер на Австрия г-н Себастиан Курц.

Отличие получи и България, което беше връчено на министъра на Българското председателство на съвета на ЕС Лиляна Павлова. Основни теми на форума отново бяха свързани със значението на дигитализацията и интеграцията на Западните Балкани в Европа, като основа за стабилност и бързо икономическо развитие.

На проведения ден преди форума прием в хотел Империал адв. Пенков връчи на д-р Акан Сувер, президент на Мармара Груп Фондейшън, почетен гост на форума и широко призната личност, поощряваща интеркултурния диалог, миниатюра от маската на Терез, живял в 5 век на сегашната територия на България, изработена от известния български скулптур Иван Тодоров. Същата миниатюра, от името и на г-жа Кирчева, г-н Пенков поднесе и на присъствалите на втория панел министри, представляващи Албания, Македония, Монтенегро, Румъния, Словения.

Виенския икономически форум представлява уникална международна организация за поощряване на сътрудничеството между политика и икономика, като издига нови приоритети, преди тяхното утвърждаване в Европа, като например важността от пълната интеграция на Западните Балкани в Европейския съюз много години преди тази тема да бъде актуална към днешния ден.

На форума от страна на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ присъстваха адв. Владимир Пенков- Председател и старши съдружник и г-жа Искра Стефанова- Изпълнителен директор.