logo-right

Пенков, Марков и партньори“ бе отличено от престижното издание „The Legal 500“ за работата си в областта на интелектуалната собственост

main_picture

18 Април 2019

Пенков, Марков и партньори“ бе отличено от престижното издание „The Legal 500“ за работата си в областта на интелектуалната собственост

 

Престижното издание The Legal 500, което публикува информация за изтъкнати адвокати от над 150 държави по света, класира за първи път Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ с „Tier 2“ в своята рубрика „Интелектуална собственост“ за България, като оцени високо работата на нашия колега и специалист в тази област Йордан Политов. Г-н Политов е определен от изданието като „един от водещите адвокати в областта“/ „Politov is singled out as ‘one of the leading lawyers in the field’“.

Йордан Политов се присъедини към екипа на „Пенков, Марков и партньори“ през 2011 г. със своята експертиза, придобита като юрисконсулт в Патентното ведомство на РБ, като прибави към сферите на правно обслужване, предоставяни от дружеството и тази на патентите за изобретения. Дългогодишният му труд в областта на интелектуалната собственост и работата му по изключително сложни казуси, включваща консултации, изготвяне на договори и съдебно представителство за български и чуждестранни клиенти, не остава незабелязана. През 2016 г. той получава и писмени препоръки за дейността си от признати учени и преподаватели по интелектуална собственост, като Д-р Георги Саракинов и Проф. д-р Божанка Неделчева. Бил е консултант и по въпроси на авторските права на архитекти за емблематични сгради в България, като „Национален армейски комплекс“ – гр. София, „Дворец на културата и спорта“ – гр. Варна, хотел „Маринела“ – гр. София, Swiss-Belhotel/ Rosslyn Dimyat Hotel – гр. Варна, „Национален дворец на културата“ – гр. София (съвместно с Владимир Пенков и Милена Гайдарска“) и други.

Под ръководството на Председателя и Старши съдружник Владимир Пенков, в дружеството се обособява през 2018 г. и самостоятелен Отдел „Интелектуална собственост и иновации“.