logo-right

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ проведе първия в страната виртуален правен форум

24 Април 2020

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори” проведе първия у нас виртуален правен форум на тема „Специалистите говорят: Covid-19 и новите правила за бизнеса. Водещите специалисти на кантората представиха професионален анализ по актуални въпроси, свързани с последните законови изменения в подкрепа на  бизнеса в страната в условията на пандемия. Същевременно те наблегнаха върху предизвикателството да се вземат ефективни мерки за борба срещу пандемията, свързани с ограничаване на права и свободи, но при строго спазване на конституцията и демократичните процедури.

 „Ситуацията, в която се намира в момента не само България, но и цяла Европа, е много динамична. Бизнесът е изправен пред голяма криза, а работодателите са поставени в неизгодна позиция. Важно е да сме с ясното съзнание, че много трудно се възстановява спрял или унищожен бизнес и е по-изгодно същият да бъде ефективно подпомогнат“ – коментира Владимир Пенков, председател и старши съдружник на „Пенков, Марков и партньори“.Ето защо е от ключово значение днес държавата да влезе в ролята на партньор на бизнеса и да погледне ситуацията през неговите очи. Само с ясни, бързи и решителни мерки бизнесът ще успее да се справи с кризата“ – допълни Николай Цветанов, управляващ съдружник на „Пенков, Марков и партньори“.

 Адвокатите Владимир Пенков и Николай Цветанов заедно с Радост Георгиева, специалист по трудовото право в „Пенков, Марков и партньори“, бяха основните говорители на форума. Те представиха последните законови промени, свързани с Covid-19 у нас, и анализираха дали са достатъчни предприетите икономически мерки, промените в трудовото право и неефективносттa на мярката 60/40 от бизнес гледна точка.

Участие в уникалното събитие взеха 70 души, представители и членове на едни от най-големите бизнес и работодателски организации в страната, сред които – Българска стопанска камара, Българска търговско промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, КРИБ, AmCham, Австрийски бизнес клуб, Обединени бизнес клубове и много други, както и представители на правния сектор, международни и местни компании, дипломати и медии.

Първият правен форум в страната предизвика силен интерес, а качеството и съдържателността на срещата бяха  високо оценени от участниците.