logo-right

„Пенков, Марков и партньори“ организира виртуален правен уебинар на тема „Влиянието на COVID-19“ в партньорство с The Legal 500

10 Юни 2020

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, организира виртуален правен уебинар на тема „Влиянието на Covid-19: как да се подготвим за бъдещето и да се адаптираме към промените“. Събитието бе в партньорство с The Legal 500, най-голямата независима организация за оценяване на правни офиси и юрисконсулти. Над 150 души се регистрираха, сред които представители и членове на големи бизнес и работодателски организации, български и международни компании, експерти в сферата на правния сектор, дипломати и медии.

Специалисти от кантората представиха професионалното си мнение по теми, свързани с това какво да очаква бизнесът след пандемията, какви са възможните механизми за финансова подкрепа по време на и след пандемията. В анализите си адвокатите наблегнаха и на това какво трябва да знае всеки работодател и ръководител на правен екип при управлението на служителите си, за да спомогне за спокойното и успешното развитие на компанията.

„Бизнесът в страната е изправен пред сериозно изпитание, последиците от пандемията не са малки. Сега е точният момент за проява на визия, иновативно мислене и творчески подход на властимащите за намиране на най-правилното решение за бързо излизане и  възстановяване на икономиката от последствията на Covid-19. Сега е моментът държавата да покаже, че е верен партньор на бизнеса“ – коментира Владимир Пенков, председател и старши съдружник на „Пенков, Марков и партньори“.

„За да се справим с кризата имаме нужда от повече активни икономисти и визионери. Тук идва ред и на нас като общество. Трябва да търсим, да предлагаме, да искаме и да настояваме повече, нужно е и ние да бъдем визионерите в държавата, защото единствено така ще можем заедно да преодолеем предизвикателствата, пред които сме изправени“ – допълни Николай Цветанов, управляващ съдружник на „Пенков, Марков и партньори“.

Основните акценти по време на уебинара бяха възможностите и тенденциите за инвестиции в България, новоналожилите се промени в бизнеса, увеличаването на междуфирмената задлъжнялост, преструктуриране, несъстоятелност и въвеждането на електронно правосъдие. Други важни въпроси, които адвокатите анализираха, бяха свързани с дистанционната работа, сигурността на информацията и изискванията за защита на личните данни.

Лектори по време на онлайн събитието бяха: Владимир Пенков, председател и старши съдружник на „Пенков, Марков и партньори“, Николай Цветанов, управляващ съдружник, Атанас Вълов, асоцииран съдружник, както и адвокатите Павел Цанов, Радост Георгиева и Румяна Йорданова. Гост-лектор по време на събитието бе Вихрен Славчев, съосновател и изпълнителен директор на изцяло българската IT фирма „Мнемоника“.