logo-right

Николай Цветанов - За привилегията и отговорността като управляващ партньор на "Пенков, Марков и партньори" пред Forbes

 

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, което днес бизнесът в страната познава като една добре организирана и стремяща се към перфекционизма правна кантора, тази година отбелязва своята тридесетгодишната история.

 

Владимир Пенков, на чело на кантората, е добре познато име в юридическата гилдия, заедно с още трима юристи, изпълнени с много вяра, страх за бъдещето и ентусиазъм, учредяват кантората през 1990 в малък апартамент, създавайки усещане не просто за екип, а за семейство.

 

Водени от идеята, че хората са най-ценният ресурс, през годините дружеството успява да запази това чувство на единство, подкрепа  и сплотеност. Именно изградената фирмена култура и ценности сближават екипа още повече и го мотивира да работи като едно цяло – като „семейство“. Част от това „семейство“ е и Николай Цветанов.

 

От януари тази година Николай Цветанов е новият управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“. „Привилегия, но и огромна отговорност“, както самият той казва. Работата в дружеството изисква да мисли и действа креативно и упорито, за да съумее да затвърди и развива високите стандарти на правните услуги.

 

Адвокат Цветанов се самоопределя като амбициозен ръководител, който се стреми да предава амбиция на своя екип. Опитва да е лидер и да зарази колегите си с енергията и кредото да са активни, защото според него това е тайната на успеха и в правото, и в живота: „Адвокатът трябва да е деен, зареден с енергия човек, способен да намира прагматични решения, докато живее с проблемите на клиентите си“, казва той.

Кантората е уникална във философията и целите си. Тя се стреми да надскочи всички установени стандарти в България. „Всеки адвокат, който е част от екипа, знае, че ние живеем за бизнеса, за проблемите на клиентите и сме готови да жертваме много, за да удовлетворим техните нужди и собственото ни желание да дадем най-доброто за професията – казва той. – Знаем посоката и сме готови да потърсим всички решения на един казус, за да изберем най-доброто.“

 

Подходът на работа в „Пенков, Марков и партньори“ винаги е бил достатъчно иновативен и различен, по думите на Цветанов. „Те вече 30 години са диктували новостите и процесите в правото, били са в основата на „много първи неща“.

 

Качеството на услугата „е издигнато в култ“, споделя адвокат Цветанов. Затова дружеството прилага различни подходи на работа, така че крайният правен продукт да е преминал през няколко различни погледа – подготвителният, иновативният, педантичният и накрая опитният. Всеки от тях има добавена стойност и прави съвета уникален.

 

Какви са бъдещите планове за развитие на кантората и как Николай Цветанов, новият управляващ партньор на „Пенков, Марков и партньори“, ще интерпретира амбициозните и непреходни цели на влиятелната адвокатска кантора, прочетете повече по темата от Forbes: https://bit.ly/3b74aQb