logo-right

Милена Гайдарска с интервю за подкаста „Банкноти от имоти“ на Imvestia

 

Милена Гайдарска, съдружник в „Пенков, Марков и партньори“, споделя интересни факти и полезна информация от професионалния си опит в сферата на сделките с недвижими имоти в специално интервю с Щелян Калчев за подкаста „Банкноти от имоти“ на Imvestia. Продукцията цели да разкрие важните новини и стратегии при инвестирането в имоти, като представя интервюта с успешни инвеститори, предприемачи или най-добрите специалисти в областта.

„Инвестирането без опитен адвокат на ваша страна е като да вървите по ръба на скала с превръзка на очите… Доказаният юрист е безценен при все по-задълбочаващите се правни казуси и абсолютно задължителен при сделка с имот“, споделя Щелян Калчев, съосновател на „Банкноти от имоти“

Като доказан професионалист с повече от 23 години опит в правната сфера, Милена Гайдарска коментира най-важните моменти и ключови стратегии при инвестирането в имоти. Тя също разказва и за ролята на добрия адвокат преди и по време на сделката, както и защо опитният юрист е ключов за успеха при инвестирането в имоти.

„Задачата на адвоката е изключително важна, той е човекът, който трябва  да направи пълен правен анализ, както и да вземе предвид резултатите от финансовия и технически дю дилиджънс. Адвокатът трябва да проектира процеса стъпка по стъпка, да изготви цялата необходима документация по сделката, да води преговори за успех на инвестицията и да договори най-добрите условия.“, споделя Милена Гайдарска, съдружник в „Пенков, Марков и партньори".

Тя отговори и на някои от най-често задаваните въпроси при инвестирането в имоти, като - какво да очаква и изисква инвеститорът от опитен адвокат в процеса на покупка на недвижим имот, какво представлява правен/технически/финансов дю дилиджънс и защо е необходим, как трябва да изглежда един предварителен договор за покупко-продажба на имот; как да си изберем адвокат и какви въпроси да ѝ /му зададем в процеса на селекция; какви са рисковете при сделка на данъчна оценка и много други полезни съвети за всички инвеститори.

Цялото интервю с Милена Гайдарска може да гледате тук или да слушате на Apple Podcasts и Spotify.