logo-right

04.02.2014

04 Февруари 2014

Възможност за износ на български вина към Китай

Голяма турска компания е проявила интерес към износ на вина от България за китайския пазар. Предвижда се създаването на консорциум между компанията и български винопроизводители, които да регистрират собствени търговски марки вино, като в началото на този месец ще стане ясно дали има проявено желание за участие от българска страна.

Предложението включва износ на 100 хил. бутилки месечно, с опция за увеличаване на количеството при повишение на търсенето.

Непрекъснато растящият интерес на китайския потребител предоставя много добра възможност за българските производители на качествени вина, не само да стъпят на китайския пазар, но и да увеличат многократно продажбите си с оглед на мащабното развитие на този сегмент от пазара.

(Източник: в-к Капитал)


Продажбите на компания за онлайн пазаруване в България минаха 20.5 млн. лв.

През миналата година интернет потребителите на една от големите компании за онлайн пазаруване на българския пазар са направили покупки на маркови дрехи, обувки и аксесоари на стойност 20.5 млн. лв.

Проучвания сочат, че онлайн пазаруването се превръща във все по-предпочитан модел, а българските потребители  през 2013-та година са били по-активни дори от пазаруващите по интернет в Полша, Чехия, Унгария и Словакия.

От компанията отчитат появата на много нови сайтове за интернет пазаруване, което неминуемо засилва конкуренцията и води до подобряване качеството на предлаганите стоки. Очакванията са, че двигател на растеж занапред ще бъдат приложенията за мобилни устройства, чрез които се подават поръчки за покупки – перспективна нисша с голям потенциал.

(Източник: в-к Капитал)