logo-right

13.02.2014

13 Февруари 2014

Голяма швейцарска компания изнася част от производството си в България

Един от големите производители на продукти за лична хигиена, планира да изнесе част от производствената си дейност в България. Очакваната инвестиция е в размер на 2.5 млн. евро, като комплексът, който ще се изгради върху закупения вече терен от 27 хил. кв.м край София, ще включва складови площи, производствен и логистичен център.

Българското дружество е единствената дъщерна компания на групата извън Швейцария. Планира се към дейността на компанията на територията на страната, която до момента е чисто търговска и дистрибуционна, да се добави и производство на определени продукти. Освен отварянето на нови работни места, се очаква проектът да затвърди имиджа на България като производител на международния пазар.

(Източник: в-к Капитал)


Сладкарска компания влага 15 млн. лв. за 2 години

Българското предприятие за сладкарски изделия „Победа“ модернизира производството си, като инвестира над 15 млн. лв. за последните 2 години. Компанията влага средства както в обновяване на продуктовото портфолио и развиването на нови направления, така и в пазарни проучвания и обучение на персонала. Целта е да се подобри още повече качеството на продукцията предвид изискванията, които налага световния пазар.

Благодарения на инвестицията , капацитетът на производство на предприятието се е увеличил с 30%, а приходите за миналата година са достигнали 30 млн. лв.

Компанията изнася 10% от продукцията си, като се разработват нови пазари в Западна Европа и Близкия изток.

 (Източник: в-к Капитал)