logo-right

Архив / Новини от България

17.11.2014

Броят на сделките с недвижими имоти расте

Близо 40 000 е броят на сделките с апартаменти и къщи за деветмесечието на годината, като общата им стойност възлиза на 2 млрд. лв., с което жилищният сегмент се нарежда на първо място на пазара на недвижими имоти.

Стабилността на пазара, както и различните възможности за финансиране от банките се оказват решаващи и дават основание да се очаква пазарът да става все по-динамичен.

(Източник: в-к Капитал)

12.11.2014

Инвеститорският интерес към иновативните компании в България се засилва

През последната година ясно се забелязва засилен интерес от страна на чужди инвеститори към иновативните компании в България. Интересът идва от стратегически инвеститори, според които, за да има успешни сделки, трябва да се стимулира средата за предприемачество.

Големите имена от бранша споделят, че едни от най-перспективните сектори към момента са секторите на IT услугите и експортно ориентираните индустрии, като очакванията са при провеждане на експанзивна политика от страна на компаниите да се постигнат високи печалби и нови възможности за финансиране.

(Източник: в-к Капитал)

11.11.2014

Чужди инвеститори се ориентират към имотния пазар в България

Интересът на чуждестранните инвеститори към имотния пазар в Европа нараства, като търсенето на първокласни продукти вече се разпростира не само в Западна, но и в Източна Европа. Потенциалът, който инвеститорите отчитат, се забелязва както в имоти, които могат да бъдат отдавани под наем, така и в тези, които могат да бъдат обявени за продажба.

Като основни предимства на България се очертават ниските разходи, качественото строителство, добрата доходност и възможността за растеж в сектора, но и факта, че България е една от водещите аутсорсинг дестинации за Европа.

(Източник: в-к Капитал)

03.11.2014

Нов логистичен център отваря врати край Нови хан

Швейцарската компания Trisa открива първото си чуждестранно дружество, чийто логистичен парк ще бъде готов до юни 2015 г., като инвестицията на този етап на проекта възлиза на сумата от 6 млн. лв.

Към момента основната цел на логистичната база на компанията в България е износът на продукция за Източна Европа, което ще улесни експанзията на източноевропейските пазари.

Очакванията са компанията да разшири дейността си в България поетапно, като центърът в страната се превърне не само в доставчик, но и в производител на продукти за устна хигиена за цяла Източна Европа.

(Източник: в-к Капитал)

29.10.2014

Българска софтуерна компания е продадена за 265.5 млн. долара

Българската софтуерна компания „Телерик“ беше продадена за рекордните за Централна и Източна Европа 265.5. млн. долара на Progress Software - едно от добре познатите имена на международния софтуерен пазар.

От двете компании обявиха, че заедно ще развиват цялостна облачна и локална платформа за създаване на приложения, като дейността на „Телерик“ в България ще продължи да се разширява.

Подобна мега сделка с участието на българска компания е ясен пример за успешна инвестиция от огромен мащаб, която несъмнено ще предизвика последваща вълна от интерес както от страна на европейски, така и на американски инвеститори в сектора.

(Източник: в-к Капитал)