logo-right

Архив / Новини от България

03.11.2014

Нов логистичен център отваря врати край Нови хан

Швейцарската компания Trisa открива първото си чуждестранно дружество, чийто логистичен парк ще бъде готов до юни 2015 г., като инвестицията на този етап на проекта възлиза на сумата от 6 млн. лв.

Към момента основната цел на логистичната база на компанията в България е износът на продукция за Източна Европа, което ще улесни експанзията на източноевропейските пазари.

Очакванията са компанията да разшири дейността си в България поетапно, като центърът в страната се превърне не само в доставчик, но и в производител на продукти за устна хигиена за цяла Източна Европа.

(Източник: в-к Капитал)

29.10.2014

Българска софтуерна компания е продадена за 265.5 млн. долара

Българската софтуерна компания „Телерик“ беше продадена за рекордните за Централна и Източна Европа 265.5. млн. долара на Progress Software - едно от добре познатите имена на международния софтуерен пазар.

От двете компании обявиха, че заедно ще развиват цялостна облачна и локална платформа за създаване на приложения, като дейността на „Телерик“ в България ще продължи да се разширява.

Подобна мега сделка с участието на българска компания е ясен пример за успешна инвестиция от огромен мащаб, която несъмнено ще предизвика последваща вълна от интерес както от страна на европейски, така и на американски инвеститори в сектора.

(Източник: в-к Капитал)

24.10.2014

Българска компания създава едно от най-популярните приложения за обработка на документи в света

Българската компания “Mobile Systems” е автор на едно от най-теглените мобилни приложения за документообработка в света -“Office Suite”, с над 160 млн. сваляния.

Първоначално компанията се занимава с разработка на електронни речници, като след натрупването на достатъчно капитал, създава и офис пакет за мобилни устройства, който се превръща в едно от най-теглените приложения в онлайн магазина на Google.

Българските предприемачи имат амбицията да продължат да разрастват бизнеса си, като си партнират и с други софтуерни гиганти. Така България постепенно се нарежда сред световните лидери в бранша и утвърждава позицията си на силен конкурент на пазара.

(Източник: в-к Капитал)

23.10.2014

Американска софтуерна компания разширява звеното си в България

Една от големите американски софтуерни компании – VMware, разширява звеното си в България. Предстои откриване на нов център за професионални услуги и интеграция, като едновременно с това съществуващият вече развоен център ще увеличава персонала си.

Разширяването на компанията се дължи както на талантливите специалисти, работещи в развойния център, така и на факта, че именно в България се разработва основната част от продуктите за управление.

България се превръща в основна дестинация за инвестиции в софтуерната индустрия и се очаква сектора да продължи да се развива с главоломни темпове.

(Източник: в-к Капитал)

22.10.2014

Български производител на хумус открива нов цех за 2.4 млн. лв.

Компанията “Вернада” открива нов цех за производство на хумус, като инвестицията в него възлиза на 2.4 млн. лв, част от които са осигурени по европейската програма за развитие на селските райони.

Към момента компанията изнася продукцията си в пет държави и планира да разшири бизнеса си в следващия месец. Най–голям е износът за Румъния, следвана от Полша, Кипър, Франция и Испания, като до края на ноември се очаква финализирането на договор за износ и към голяма част от балтийските държави.

Интересът към здравословни продукти като хумуса постоянно се увеличава. България разполага с необходимите предпоставики за разширяване на бизнеса в този сегмент, тъй като предоставя много добри условия за затворен производствен цикъл.

(Източник: в-к Капитал)