logo-right

Архив / Новини от България

16.10.2014

Германска компания открива нов завод в Русе

В Русе започна работа нов завод за автомобилни заключващи системи. Предприятието е разположено в индустриалната зона на града, като е предвидено броят на работниците да нарасне до около 600 души. Бъдещите планове на компанията включват увеличаване на оборота и последващо разширение на производствените площи и капацитета на завода.

От ръководството на компанията посочват, че България и Русе са избрани за бизнес дестинации заради стратегическото положение на града, както и заради квалифицираните кадри, които излизат от Русенския университет.

Примерът с "Витте аутомотив България" продължава очертаващата се през последните няколко години тенденция на главоломно развитие на автомобилостроителния сектор в страната.

(Източник: в-к Капитал)

09.10.2014

България е в топ 10 на аутсорсинг дестинациите в света

Престижната класация AT Kearney нареди България на 9-то място сред най-привлекателните аутсорсинг дестинации в света, като нашата страна е единственият европейски представител, намерил място в топ 10.

България завоюва лидерската позиция според три показателя: финансова стабилност, наличие и подготовка на специализирани кадри и благоприятен бизнес климат.

Аутсорсинг индустрията е един от най-динамично развиващите се сектори в българската икономика. Потенциалът за растеж в този бранш е огромен, предвид факта, че страната ни тепърва се превръща в световна дестинация за аутсорсинг индустрията.

(Източник: в-к Капитал)

06.10.2014

Българските стартъп компании във фокуса на софтуерните гиганти

Големият германски разработчик на софтуер SAP се фокусира върху развитието на младите предприемачи в България, като кани стартъп компании да разработват продукти в сферата на иновациите и опростяването на технологиите за бизнес решения.

Стратегията на гиганта е да създаде отворена екосистема от партньори и стартъп компании, с които да работи. Германската компания залага на българските предприемачи и техните идеи, като им предоставя достъп до ресурси и потенциални клиенти. Така, стартъп компаниите имат възможност да се развиват, подкрепяни от големи корпорации на световно ниво.

(Източник: в-к Капитал)

02.10.2014

„Българско розово масло” – защитено наименование в ЕС

Европейската комисия включи "Българско розово масло" в списъка със защитени географски означения на ЕС, като взе предвид, че спецификите на българския продукт се дължат на района на производство, познат като Розовата долина.

През последните две години приходите от износа на розово масло нарастнаха значително и надхвърлят 30 млн. годишно. Основните страни, за които се изнася българското розово масло, са Франция, Япония, Швейцария, САЩ, Германия и Великобритания, като тенденцията е търсенето да се увеличава, което налага и наименованието „Българско розово масло” да бъде защитено в Европейския съюз.

(Източник: в-к Капитал)

30.09.2014

Нови победители в дарителската кампания „Загорка зелен фонд”

И тази година „Загорка“ проведе ежегодната си дарителска кампания под формата на конкурс за най-добър еко проект.

Победителите са разработили проекти в областите – пестене на вода, пестене на енергия и пасивна среда, като общият награден фонд възлиза на 22 000 лв.

Конкурсът „Загорка зелен фонд“ е част от програмата на компанията за корпоративна и социална отговорност, която залага на значимостта на екологията и опазването на околната среда, а същевременно дава възможност за осъществяване на иновативните еко идеи, като спонсорира първоначалното им развитие.

(източник: в-к Капитал)