logo-right

Архив / Новини от България

07.08.2014

Luxoft планира да станат най-голямата софтуерна компания в България

Luxoft е един от най-големите разработчици на софтуер по поръчка и аутсорсинг на ИТ услуги. Корпорацията се стреми да разшири значително развойния си център в България, в който към момента работят над 200 души.

През юли компанията получи сертификат за инвеститор клас „А“, което ще се отрази благоприятно върху пазара на труда на IT специалистите. Висококвалифицираната работна ръка в страната е основен фактор за затвърждаването на  имиджа на България, като привлекателна дестинация за развитие на IT бизнеса.

(Източник: в-к Капитал)

05.08.2014

Българска фабрика увеличава значително производството си

Корадо България значително е повишила производството си на панелни радиатори в сравнение с миналата година. Дружеството увеличава производствения си капацитет в България, част от 5-годишната инвестиционна програма за модернизиране на предприятието. За да се осъществи модернизацията, ще се разчита не само на мажоритарния собственик, но и на местните инвеститори, които могат да се включат в процедура по увеличение на капитала.

Наблюдава се значителен ръст както на общите продажби на компанията, така и на тези към страните от Европейския съюз, като сред целите на предприятието за 2014-та година са повишаване на продажбите на местния пазар, който произвежда голяма част от продукцията на компанията.

(Източник: в-к Капитал)

31.07.2014

Продажбата на земеделска земя бележи ръст

През първото шестмесечие на 2014-та г. се наблюдава значително увеличение при продажбите на земеделска земя. От началото на годината секторът се отличава с все по-голяма динамика и ликвидност, като основен принос имат  отпуснатите субсидии за стимулиране на земеделските производители.

Тенденцията е пазарът на земеделска земя да продължи да се развива, което е ясен признак за качествено усвояване на отпуснатите средства, а това от своя страна се очаква да доведе до нови инвестиции в сектора. 

(Източник: в-к Капитал)

30.07.2014

Германска авиогрупа инвестира в българска компания

Един от най-големите авиогиганти придоби дял в създадената в България иновативна компания Vayant, като инвестира в разработвана от нея система. Финансираният от Lufthansa продукт позволява търсене и обработка на големи масиви авиоданни, на основата на които авиокомпаниите ценообразуват своите пакети с билети, хотели, коли и други предлагани от тях услуги.

Все повече авиопревозвачи залагат на иновативните технологии, което позволява на талантливи български софтуерни специалисти да се докажат на този пазар и да привлекат големи клиенти от цял свят.

(Източник: в-к Капитал)

28.07.2014

Българо-датска компания излиза на американския пазар

Българо-датската компания Komfo, предлагаща цялостно решение за управление на маркетинга в социалните мрежи, навлиза на пазара в САЩ. Пробивът в Щатите се дължи в немалка степен на основния инвеститор, имащ силно присъствие на чуждестранните пазари.

Компанията планира както географски, така и финансов растеж, като ще се съсредоточи върху подобряване на приложението си, което ще доведе до засилване на интереса към този тип софтуерни приложения и към пакета услуги, предоставяни от българо-датската компания.

(Източник: в-к Капитал)