logo-right

Архив / Новини от България

31.07.2014

Продажбата на земеделска земя бележи ръст

През първото шестмесечие на 2014-та г. се наблюдава значително увеличение при продажбите на земеделска земя. От началото на годината секторът се отличава с все по-голяма динамика и ликвидност, като основен принос имат  отпуснатите субсидии за стимулиране на земеделските производители.

Тенденцията е пазарът на земеделска земя да продължи да се развива, което е ясен признак за качествено усвояване на отпуснатите средства, а това от своя страна се очаква да доведе до нови инвестиции в сектора. 

(Източник: в-к Капитал)

30.07.2014

Германска авиогрупа инвестира в българска компания

Един от най-големите авиогиганти придоби дял в създадената в България иновативна компания Vayant, като инвестира в разработвана от нея система. Финансираният от Lufthansa продукт позволява търсене и обработка на големи масиви авиоданни, на основата на които авиокомпаниите ценообразуват своите пакети с билети, хотели, коли и други предлагани от тях услуги.

Все повече авиопревозвачи залагат на иновативните технологии, което позволява на талантливи български софтуерни специалисти да се докажат на този пазар и да привлекат големи клиенти от цял свят.

(Източник: в-к Капитал)

28.07.2014

Българо-датска компания излиза на американския пазар

Българо-датската компания Komfo, предлагаща цялостно решение за управление на маркетинга в социалните мрежи, навлиза на пазара в САЩ. Пробивът в Щатите се дължи в немалка степен на основния инвеститор, имащ силно присъствие на чуждестранните пазари.

Компанията планира както географски, така и финансов растеж, като ще се съсредоточи върху подобряване на приложението си, което ще доведе до засилване на интереса към този тип софтуерни приложения и към пакета услуги, предоставяни от българо-датската компания.

(Източник: в-к Капитал)

25.07.2014

Нов логистичен център на Балканите

Изцяло българска Ficosota открива нов логистичен център, разположен на 8500 кв.м. Инвестираните средства са на стойност 11 млн. лв., като дружеството е предвидило обща инвестиция от 50 млн. лв. до 2015 г. Центърът е оборудван с най-висок клас техника, която ще повиши еко-съобразността на звеното. Българската компания е производител на санитарни и битови продукти, които се изнасят за Балканите, Европа, Азия, Латинска и Северна Америка.

Очакванията са инвестицията да доведе до количествено увеличение на продукцията за износ, което ще подобри конкурентоспособността на българската компания на международния пазар.

(Източник: в-к Капитал)

23.07.2014

Над 160 млн. евро инвестиция в завод за цимент

“Девня цимент” ще въведе в експлоатация нова производствена линия, чрез която ще насочи експорта си в по-голяма степен към страните от Черноморския регион, като разшири мрежата си на продажби.

Реализацията на новия проект ще доведе до значително намаляване на замърсяването, като новият процес на производство няма да генерира отпадъци. Предвижда се и оползотворяването на алтернативни енергийни източници.

Новата система ще се отрази положително както на околната среда, така и на бизнеса и икономиката като цяло – само за изграждането на новата инсталация са били открити над 1000 работни места.

(Източник: в-к Капитал)