logo-right

Архив / Новини от България

10.06.2016

Нови хоризонти на пазара на софтуерни продукти в България

Една от най-големите компании, занимаваща се със софтуерни продукти за управление на бизнеса в България, представи три нови облачно базирани продукта, целящи да предложат на малките и средните предприятия по-изгоден модел на бизнес управление.

Очакванията са новите софтуерни разработки да премахнат нуждата от скъпо оборудване и лицензи, което не само ще улесни бизнес процеса на малките и средните предприятия в България, но и ще се отрази положително върху развитието и бъдещи инвестиции в подобен тип компании.

(Източник: в-к Капитал)

31.05.2016

Иновативна българска платформа с клиенти в 98 държави

Българско уеб приложение за създаване на събития, резервации и продажби на билети бележи успех, като само за две години вече е достъпно в 203 държави, от които има клиенти в 98, поддържа 42 езика и 160 валути.

Така, за пореден път български технологичен стартъп доказва своята конкурентоспособност, което се дължи както на факта, че приложението е отворено към чуждите пазари, така и на голямото разнообразие от предлаганите услуги. Целта на компанията е да разшири портфолиото си и да създаде решение за управление на всякакъв тип събития.

(Източник: в-к Капитал)

14.05.2016

Бизнесът в България става все по „зелен“

Бизнесът в България става все по-отговорен към климатичните промени. Все повече марки залагат на „зеления“ образ, което ги прави екологично отговорни и неминуемо подобрява имиджа им.

Така, не само потребителите, които използват  продукти на „зелените“ компании се грижат за околната среда, но и самите компании дават пример за това как бизнесът може да бъде еко насочен и това да се отрази положително на печалбата му.

(Източник: в-к Капитал)

18.04.2016

Русенска IT компания излиза на пазара в Холандия

Русенска IT компания, собственост на белгийско дружество, която разработва софтуер за други IT компании, стъпи и на холандския пазар.

От белгийската компания избират именно Русе, като отправна точка на бизнеса си, както заради конкурентноспособните IT специалисти, които има в България, така и заради географското разположение на страната ни.

Очаква се износът на услуги на компанията към Холандия да доведе до разширяване на бизнеса на компанията и ръст на приходите, което от своя страна ще доведе до разрастване на екипа от специалисти в офиса на компанията в Русе.

 (Източник: в-к Капитал)

15.03.2016

Нови 35 млн. евро за стартиращи компании

Капиталът на основаните преди 3 години фондове Eleven и LAUNCHub, които първоначално разполагаха с 21 млн. евро за инвестиции, се покачва, като през следващите 2 до 3 години ще бъде в размер на 35 млн. евро. Освен увеличения ресурс за финансиране, друга основна промяна, отнасяща се до кандидатстващите за финансиране предприемачи, е, че инвестициите ще бъдат в по-голям размер и ще бъдат насочени към по-малък брой стартиращи компании.

Така, българските предприемачи ще имат възможността да кандидатстват за финансиране на идеите си, а създадените вече стартъпи да се борят за последващо финансиране, което неминуемо ще доведе както до повишаване на конкурентоспособността, така и до развитие на потенциала на стартиращите компании.

(Източник: в-к Капитал)